Goed om te weten

Openingstijden

De wellnessboerderij is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Kijk voor detail informatie op het reserveringsformulier. Op maandag en dinsdag in overleg alleen geopend voor groepen. Op zon- en feestdagen is de wellness gesloten.

Leeftijd

Om onze wellnessboerderij te bezoeken hanteren wij een minimum leeftijd van 14 jaar. Personen tussen de 14 en 18 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

Badkleding

Badkleding, bij voorkeur een bikini of strakke zwembroek, mag bij de Rijsgaardhoeve gedragen worden. Wij raden het echter niet aan omdat badkleding voortdurend nat blijft waardoor dit in de loop van de dag een oncomfortabel koud gevoel geeft en ook niet praktisch is bij het aanbrengen van pakkingen en modders. Wij willen daarbij nog eens extra benadrukken dat wij helemaal zijn ingericht op privacy. Zowel de kleedkamer, de douches als de faciliteiten zult u niet samen met anderen gebruiken.

De zwemvijver is de enige plek waar wij deze privacy niet altijd kunnen garanderen. Wij respecteren de voorkeur van onze gasten. Daarom hanteren we de regel dat in de even weken mét badkleding en in de oneven weken zónder badkleding wordt gezwommen.

Persoonlijke eigendommen

Er is voor iedere gast een afsluitbare locker beschikbaar waar men zijn persoonlijke eigendommen in achter kan laten. Ook uw telefoon en andere elektronische apparatuur mag u daar in opbergen. Om al onze gasten een rustige en ongestoorde dag te kunnen geven is het bij ons niet toegestaan om een mobiele telefoon, tablet, mp3-speler e.d. buiten de kleedkamer bij zich te dragen of te gebruiken.

Rijsgaardhoeve en gezondheid

Een wellnessdag werkt ontspannend en kan positieve effecten hebben op uw gezondheid. Toch zijn er ook een aantal aandoeningen waarbij saunagang, massages en pakkingen mogelijk te belastend zijn voor uw lichaam. Bijvoorbeeld bij hart- en vaatziekten, reumatische klachten, hoge bloeddruk etc. Een bezoek aan de Rijsgaardhoeve geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. Bij twijfel over het effect van onze faciliteiten op uw gezondheid raden wij u aan om altijd eerst uw huisarts of behandelend specialist te raadplegen. Bij koorts, griep, ontstekingen en antibioticagebruik wordt gebruik van de wellness absoluut afgeraden.

Rijsgaardhoeve en zwangerschap

Ook tijdens uw zwangerschap kunt u gerust genieten van een dagje wellness. Houd daarbij wel het volgende in acht:

  • Bent u nog nooit of heel weinig naar de sauna geweest dan is het geen goed idee om hier in de zwangerschap mee te beginnen.
  • Neem geen risico en bezoek in de eerste kritieke 13 weken van de zwangerschap geen sauna of wellness.
  • Als u gezond bent en geen zwangerschapscomplicaties hebt kunt u van de 4e t/m de 7e maand gerust genieten van onze faciliteiten. Luister daarbij wel goed naar uw eigen lichaam. Ga niet in sauna’s met een temperatuur boven de 80 graden (gebruik van ’t Stookhok is dus uitgesloten) en blijf niet langer dan 10 minuten achtereen in een sauna zitten. Zorg voor geleidelijke afkoeling en drink voldoende water gedurende de dag.
  • Geef bij reservering alvast aan dat u zwanger bent. Sommige pakkingen/behandelingen zijn niet geschikt bij zwangerschap. Wij kunnen dan tijdig uw arrangement hierop aanpassen.

Huisregels

  • Buiten de saunaruimtes en op de terrassen wordt u geacht altijd uw badjas te dragen.
  • Roken is zowel binnen als buiten op het terras niet toegestaan.
  • Douchen is verplicht voordat u gebruik gaat maken van onze faciliteiten, dit geldt ook wanneer u gebruik gaat maken van de zwemvijver nadat u uit een warme ruimte komt.
  • Duiken in de zwemvijver is niet toegestaan.
  • Zowel gewenste als ongewenste intimiteiten zijn niet toegestaan.
  • Een bezoek aan de Rijsgaardhoeve is voor velen een moment van rust en ontspanning, wilt u daar rekening mee houden.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier

Waar rust energie geeft