Bijzonder beleven

In een prachtige authentieke schaapskooi, omringd door groen, is deze kleinschalige wellnessboerderij gerealiseerd. Binnen is het sfeervol door de robuuste gebinten, de natuurlijke materialen en de doorkijkjes naar de zolder. De grote raampartijen bieden uitzicht over de omliggende landerijen waar wat schaapjes lopen te grazen. Buiten ligt een grote natuurlijke zwemvijver met daaromheen diverse verscholen terrasjes. Zowel binnen als buiten kun je genieten van verrassende sauna’s en behandelingen.

Privé wellness

De faciliteiten bij de Rijsgaardhoeve zijn ingericht voor 2 tot 4 personen. Wij werken op basis van arrangementen en persoonlijke begeleiding. Onze gastvrouwen organiseren de dag zodanig dat de programma’s van onze gasten goed op elkaar afgestemd zijn. Bij ons bevind je je hierdoor nooit samen met andere gasten in een sauna of andere faciliteit. Alle douchegelegenheden zijn goed afgeschermd en de kleedkamer gebruik je natuurlijk ook privé. Bij de Rijsgaardhoeve ervaar je de privacy en rust van een privé wellness met toch een ruim aanbod aan faciliteiten en behandelingen. Ontdek wat de Rijsgaardhoeve te bieden heeft!

 

Hooistoven

De 2 hooistoven staan op de ‘hooizolder’ vanwaar je door een groot dakraam uitkijkt over het omliggende landschap. Het hooibad is een langbewaarde traditie uit de alpen. Neem plaats in de voorverwarmde nis en voel hoe je omringd wordt met stoom en de geur van kruidig alpenhooi. De vochtige warmte heeft een diep ontspannende werking op spieren en gewrichten. Het inhaleren van de stoom, die doordrenkt is met de geur van alpenhooi en kruiden, heeft een verlichtend effect op de luchtwegen.

Smidse

Een fascinerend schouwspel voltrekt zich hier voor je ogen. Rotsblokken worden verhit in de oven tot ze roodgloeiend zijn, dan wordt de zware ijzeren korf overgeheveld naar de waterketel. Als de korf langzaam in het water zakt hoor je de stenen sissen, stoom gevuld met waardevolle mineralen stijgt uit de ketel op. Met iedere onderdompeling wordt de ruimte warmer en neemt de luchtvochtigheid toe. Door de milde oververhitting wordt je lichaam aan het werk gezet. Je doorbloeding verbetert en d.m.v. zweten worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd.

Boenhok

Onderga met zijn tweeën dit bijzondere reinigingsritueel. Onder de sterrenhemel smeer je jezelf in met heilzame, zuivere modders. Langzaam vult de ruimte zich met kruidige stoom waardoor de modder vloeibaar wordt en je hier je huid heerlijk mee kunt masseren. Afvalstoffen worden uit de huid getrokken terwijl de peeling oude huidcellen verwijdert en de doorbloeding stimuleert. Geeft je een zijdezachte huid.

Vissershut

Water met een hoog zoutgehalte sijpelt door een raamwerk van sleedoorntakken. De lucht in de hut wordt hierdoor verrijkt met minuscule zoutdeeltjes, vergelijkbaar met de ziltige zeelucht. Dit principe vindt zijn oorsprong in het ‘gradierwerk’ dat vroeger in Duitsland werd gebruikt voor de winning van zout.  De hut is door de milde warmte ideaal om aan het begin van de dag op te warmen of om tussendoor te rusten. De zilte lucht kan verlichting bieden bij luchtwegklachten en huidirritaties. (De Vissershut is nog niet in gebruik)

Warmwaterbed

De ultieme wellnessbeleving. Er wordt eerst een ontgiftende, peelende of voedende pakking aangebracht. Daarna pakken we je in en laten we je zakken in het waterbed. Een aangename warmte omringt je, je voelt je gewichtloos, het lijkt bijna alsof je zweeft. Totale ontspanning is het gevolg. De pakkingen maken we zelf op basis van onder meer geitenbotercrème, algen, moor, zeezout en leem. Door de druk en de warmte worden de werkzame stoffen nog beter door de huid opgenomen. Weldadig bij reumatische klachten.

Oma’s Kruidenkeuken

De geurige aroma’s van gedroogde kruiden worden verspreid door de ruimte en zorgen voor een heerlijke sauna ervaring. Onder andere Spaanse tijm, lavendel, sinaasappelbloesem of rozemarijn, maak zelf een keuze uit ons kruidenassortiment.  In deze ruimte kun je genieten van een droge warmte of een zacht stoombad.  De warmte ontspant lichaam en geest. Elk kruid heeft zijn eigen specifieke werking. Zo heeft bijvoorbeeld lavendel een zeer rustgevende werking, rozemarijn werkt opwekkend en salie staat bekend om zijn slijmoplossende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Stookhok

Buiten aan het eind van de vijver, verscholen in het groen, staat een oud houten schuurtje. De sauna die hierbinnen verstopt zit wordt flink opgestookt met een houtkachel. Een echt droge en hete sauna om je lichaam goed aan het werk te zetten. Bloedvaten en poriën verwijden zich waardoor de doorbloeding toeneemt en afvalstoffen door het zweet gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. Door na afloop je gehele lichaam goed af te koelen met afwisselend koud en warm water stimuleer je je stofwisseling.

Houtgestookte tobbe

Het vuurtje brand, de damp stijgt op vanuit het water. Lekker dobberen in het warme water met je hoofd in de frisse buitenlucht. Vanuit de houtgestookte hottub kijk je uit over onze zwemvijver. Een plek om gezellig bij te kletsen en je lichaam lekker te laten verwarmen en ontspannen. Graag van te voren aangeven of u in uw wellnessarrangement gebruik wilt maken van de tobbe. Deze is in de herfst-en wintermaanden onder voorbehoud beschikbaar.

Zwemvijver

Geniet ook buiten van de ruimte en de rust rondom de natuurlijke zwemvijver. Zittend op het houten vlonder met de voeten in het water is het een prachtige plek om tot rust te komen. In de zomer heerlijk baantjes trekken, in de winter even snel dompelen. Het water in de vijver wordt volledig natuurlijk gezuiverd door een filter van lavastenen en waterplanten. De zwemvijver ligt mooi afgeschermd en wordt omringd door terrasjes waar het bij mooi weer goed toeven is.

Molenraddouche

Zoals bij de oud-Veluwse papiermolens draait het waterrad gestaag rond, water klettert naar beneden uit de schoepen van het rad. Afwisselend koud en warm water stroomt over je rug. Een verfrissende belevenis. Deze wisseldouche verbetert de bloedsomloop en geeft je absoluut een verkwikkend gevoel.

Waar rust energie geeft