Ons verhaal

“Heimwee naar die tijd op de boerderij van opa en oma. Toen was er nog tijd voor elkaar, er was geborgenheid en leven met de natuur.  Herinneringen aan bosbessen plukken, rijden met paard en wagen, koeien melken, de korenoogst…. “

Menno en Ineke van Ginkel heten u/jou graag welkom bij de Rijsgaardhoeve. Samen met hun team runnen zij dit prachtige bedrijf.

Menno woont al van jongs af aan op een boerderij en koestert de herinneringen die hij heeft aan de boerderij van zijn opa en oma. Het boerenleven zit hem in het bloed, vandaar dat hij ruim 40 jaar in de agrarische sector werkte. Samen met Ineke heeft hij hier in Elburg lange tijd een varkenshouderij gerund.

Maar de moderne boerenbedrijven lijken helaas weinig meer op de boerenerven van meer dan 50 jaar geleden. De agrarische sector heeft een ontwikkeling doorgemaakt waarin de nadruk steeds meer is komen te liggen op de economische kant. Alles moet efficiënter en goedkoper, boerenbedrijven worden daardoor steeds grootschaliger en zakelijker.

Wat hierop volgde is heimwee naar die tijd op de boerderij van opa en oma. Wat zou het toch mooi zijn om weer zo’n plek te creëren! Voor zichzelf en hun gezin maar ook voor andere mensen.

Om weer een beetje terug te gaan in de tijd. Terug naar kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Terug naar leven in de natuur en met wat de natuur geeft. Terug naar echte rust ervaren en de goede dingen uit vroegere tijden levend houden.

DEZE DROOM VORMDE DE BASIS VOOR DE RIJSGAARDHOEVE

Met Menno’s passie voor het boerenleven en de historie en de warme gastvrijheid van Ineke en het team is het een plek geworden “Waar rust energie geeft”.

 

Waar rust energie geeft