Uniek overnachten in een plaggenhut

Slapen in een bedstee

Plaggenhutten werden tot begin 20e eeuw gebruikt als woning voor de allerarmste arbeiders. Een eenvoudig bouwwerk, deels ingegraven en opgetrokken uit leem en twijgen en een met plaggen bekleed dak. Een armoedig leven, koken op vuur, met z’n allen slapen in een bedstee, een strozak als matras. Plaggenhutten werden vooral bewoond door veenarbeiders (turfstekers). Later in deze streek ook door dagloners die zich in het voorjaar verhuurden als eekschillers (het kappen en ontschorsen van jong eikenhout) en door schepers (schaapherders).

Uniek overnachten

Wij hebben de knusheid van de plaggenhut van vroeger gecombineerd met hedendaags comfort. De 3 hutten beschikken elk over een romantische bedstee, badkamer, zithoek met houtkacheltje en een pantry. Elke plaggenhut heeft een thema; de Houthakkershut, de Schaapherdershut en de Turfstekershut, elk met een eigen unieke uitstraling. Alle plaggenhutten zijn geschikt voor 2 personen. Kijk voor een impressie ook in ons fotoboek.

 

Faciliteiten

  • Zithoek met houtkacheltje om heerlijk onderuit te zakken
  • Ruime 2-persoonsbedstee (170 x 220) met fris opgemaakte bedden
  • Badkamer met douche, toilet en wastafel (de Turfstekershut beschikt over een houten ligbad met douche erin)
  • Gebruik van badjas, badhanddoeken, shampoo, douchegel en föhn
  • Pantry met koelkast, spoelbak, borden, kopjes, glazen en bestek
  • Koffiezetapparaat en waterkoker, koffie en thee
  • Eigen zitplekje buiten
  • Parkeervoorzieningen op eigen terrein
  • Ontbijtmand vol met streekproducten bij je aan de deur
  • Buiten openingstijden van de wellness mag je gebruik maken van de biologische zwemvijver

Arrangementen

Tijdens je weekendje weg genieten van een sauna, lichaamspakking of een complete wellnessdag, dat is pas verwennerij. Bekijk op de site het aanbod van onze wellnessboerderij. Wil je zeker zijn van een behandeling of arrangement boek deze dan direct mee bij je reservering. Wij stellen ook regelmatig mooie arrangementen samen, klik hier om de actuele arrangementen te bekijken.

Prijzen

De prijs voor een overnachting in een plaggenhut bedraagt €147,50 per nacht. Voor 3 of meer nachten geldt een gereduceerd tarief.

Bij een boeking voor slechts één nacht in het weekend, zonder wellnessarrangement, wordt een toeslag van €5,- per persoon berekend.

Prijzen zijn op basis van 2 personen inclusief een uitgebreid vers ontbijt met streekproducten en inclusief toeristenbelasting. Boekt u voor 1 persoon dan geldt een korting van €15,- per nacht.

Groepsaccommodatie

Het is ook mogelijk al onze B&B accommodaties voor een midweek of wellness-weekend te boeken als groepsaccommodatie voor 12-16 personen. Inclusief het gebruik van de centrale keuken en al of niet met ontbijtservice. Neem hiervoor per email contact met ons op.

Reserveren

Voorwaarden

Betaling kan bij aankomst per pin of contant.

Annuleren is tot 14 dagen voor aanvang kosteloos. Wil je ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte stellen via email? Bij annuleringen binnen 14 dagen voor aanvang gelden de annuleringsvoorwaarden volgens de Uniforme Voorwaarden Horeca.

Inchecken is mogelijk vanaf 14.30 uur tot uiterlijk 20.00 uur op de aankomstdag. Uitchecken is mogelijk tussen 09.00 uur en 11.30 uur op de vertrekdag. Afwijken hiervan is bespreekbaar, we kijken graag samen naar de mogelijkheden. Op zondag checken wij geen nieuwe gasten in.

Onze accommodaties zijn rookvrij en huisdiervrij.

Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing,

 

Waar rust energie geeft